Supplementen / Afslanken

Optimale Gezondheid met Voedingssupplementen

Het kennen van een uitgebalanceerde voeding en de juiste hoeveelheden voedingsstoffen tot u nemen elke dag opnieuw, is soms een moeilijkere taak. In functie van uw leefpatroon zou het kunnen dat er tekorten van stoffen ontstaan die voor uw lichaam noodzakelijk zijn.


Voedingssupplementen dragen bij tot een evenwichtige en optimale gezondheid. Natuurlijke voedingssupplementen worden heel goed door het lichaam opgenomen en garanderen een optimale werking.

Wat is een voedingssupplement?

Een voedingssupplement is een voedingsmiddel dat bedoeld is als aanvulling op de normale voeding. Het is, volgens de wet, een geconcentreerde bron van één of meerdere vitaminen, mineralen of andere nutriënten met een voedingskundig of fysiologisch effect.

Een voedingssupplement staat tussen voeding en geneesmiddelen. Bij voedingssuppletie heb je producten met plantaardige origine. Dit is dan de fytotherapie of plantengeneeskunde. Je hebt ook producten zoals de probiotica en vitaminen en mineraal suppletie.

Alle op de markt correct geregistreerde producten kunnen in de apotheek bekomen worden en met de door u geëiste adviezen begeleid worden.

Bij het nemen van bepaalde medicijnen voor de maag, kan er een tekort ontstaan aan welbepaalde vitaminen en mineralen.

Bij het nemen van bepaalde vet-afdrijvende medicijnen kan er een wezenlijk tekort ontstaan aan vet-oplosbare vitaminen en kunnen medicijnen die u tegelijkertijd moet nemen in werking verzwakt of versterkt worden.

Dit zijn maar enkele voorbeelden die de noodzaak aantonen van een juist inzicht in de aanwending van slankheidsmiddeltjes en voedingssupplementen.

De elementen of nutriceutials die ons genezen, hebben nog een breder toepassingsgebied. In lagere doseringen zijn ze het ideale anti-verouderingsproduct.

Betere voedingssupplementen

Een leven in balans is spijtig genoeg allesbehalve een evidentie daar onze samenleving en zijn druk op ons welzijn daar soms haaks op staan. Gelukkig zijn we als mens flexibel en kunnen we veel aan. Op een gegeven moment echter is de rek van ons lichaam op.

Door de intensieve landbouwcultivatie van onze gronden zitten er te weinig essentiële voedingsstoffen (zoals Silicium en vele andere vitaminen) in onze voeding. “Men kan verhongeren met een bord vol eten.”, is een terechte uitspraak van vele voedingsdeskundigen.

De eerste klachten (alarmsignalen) komen op. Dit is het moment dat we moeten bijsturen, liefst door onze levenshouding aan te passen. Daar dit niet altijd mogelijk is, is het gebruik aangewezen van de betere voedingssupplementen of nutriceutials.

Deze balanceren tussen voeding en medicatie als statuut maar met zulk hoge dosering aan actieve ingrediënten dat ze effectief als medicament werken. Enkel zijn ze niet officieel geregistreerd als medicament. Deze kunnen een therapeutisch effect uitoefenen om je balans in evenwicht te krijgen.

Dit is een beetje het onontgonnen terrein door de klassieke geneeskunde. Op dit gebied kunnen apothekers een unieke rol spelen.

Dit vereist wel dat we ons daarin laten bijscholen, dat we een goede selectie maken van bedrijven met hun producten.  Apotheek Ravestijn kan u hierin met zijn expertise bijstaan.

Braxburg Producten
braxburg apotheken braxburg producten

Onze Braxburgproducten is een eigen lijn ontstaan uit de nood om prijs-kwaliteit producten te kunnen aanbieden. In samenwerking met erkende labo’s hebben we deze ontwikkeld.

 1. Braxburg Glucosamine: Braxburg Glucosamine bevat 750 mg glucosaminesulfaat en 600 mg chondroïtinesulfaat.
 2. Braxburg Rode rijst: Rode gist rijst draagt bij tot een gezonde cholesterol en beheersing van uw cholesterol.
 3. Braxburg vit D: De zonnevitamine voor het hele gezin, het hele jaar door. Het draagt bij tot de vorming en het behoud van sterke botten en gezonde tanden, een gezonde spierfunctie, tot een normale werking van onze natuurlijke weerstand en tot een normale opname en gebruik van calcium en fosfor.
 4. Braxburg Gember: Draagt bij tot een gezonde vertering in de maag.
 5. Braxburg Mg: Extra magnesium voor uw spieren.
 6. Braxburg Relax: Een topformule voor drukke mensen. Een zeer volledige, vernieuwende formule voor stressmomenten en bij grote, geestelijke inspanning.
 7. Braxburg Day: Relax met natuurlijke, actieve stoffen. Het werkt ontspannend en rustgevend en is een steun tijdens drukke momenten.
 8. Braxburg Night: Slaap zacht. Braxburg Night is een ideaal plantenextract met een logische samenstelling voor een goede en gezonde nachtrust.
 9. Braxburg Thijmsiroop: Maakt de geïrriteerde keel vrij en kalmeert heesheid van korte duur. Verzachtend voor de keel, bevat geen suiker en verenigt de weldadige effecten van tijm en wilde tijm.
 10. Braxburg Multivitamine: Bevat veel vitamines, mineralen en aminozuren: 30 in totaal. Helpt bij kortstondige vermoeidheid, ter ondersteuning van het energiemetabolisme en ter ondersteuning van het immuunsysteem.
Vitaminen en mineralen voor een gezond lichaam

Vitaminen en mineralen zijn essentiële voedingsstoffen die ons lichaam niet zelf kan vormen. We moeten ze dus via de voeding opnemen.

Hoewel vitaminen geen energie leveren (zoals koolhydraten, vetten en eiwitten), zijn ze noodzakelijk en essentieel voor het organisme. Niet alleen een vitaminetekort kan nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid. Overdreven grote dosissen van bepaalde vitamines (zoals vitamine A, D, E, K) en mineralen (o.a. selenium) kunnen eveneens nadelig zijn.

Het is heel belangrijk om van deze voedingsstoffen optimale hoeveelheden op te nemen. Dankzij een optimale aanvoer kan een reserve in ons lichaam worden aangelegd om ook onder ongunstige omstandigheden aan de noden te voldoen.

Silicium is een zeer onderkend mineraal. Men mag gerust zeggen moeder der mineralen. Het mag dagelijks ingenomen worden en heeft een regulerende functie voor andere mineralen zoals calcium. Cruciaal, net zoals bij andere vitaminen is een goed opneembaar Silicium primordiaal.

Goedkope maar ook dure alternatieven zijn in tal van reformwinkels en supermarkten te krijgen. Essentieel is de kennis over de echte inhoud van het product. Dit is HET TERREIN van een goede apotheker.

Het vereist kennis en bijscholing die omgezet wordt in raad aan onze patiënt. Bij ons komt kwaliteit en kennis op de eerste plaats. We geloven steevast dat een goed resultaat voor het lichaam aan een correcte prijs beter beloond wordt dan een korte visie van enkel verkoop en korting.

Noodzakelijk advies door apotheker

In de apotheek kunnen we specifieke samenstellingen maken in functie van de specifieke noden van de patiënt. Dit kan van belang zijn indien er reeds verscheidene producten gecombineerd worden en het kan interessant zijn indien er reeds aanzienlijke budgetten vruchteloos naar afslankmiddeltjes zijn gevloeid.

Er is een ongelooflijk groot aanbod van voedingssupplementen op de markt te verkrijgen. Er moet echter gezorgd worden dat een tekort niet een teveel wordt. Dit is niet altijd een probleem, maar we mogen hier niet lichtzinnig mee omspringen.

We kunnen rustig vanuit onze zetel thuis bijna elk product bestellen en aangeleverd krijgen in een kartonnen doosje in de voor ons dikwijls belangrijke discretie. Maar het is belangrijk om direct contact met vakmensen op te nemen, waarbij deze verplicht zijn onmiddellijk verantwoordelijkheid te nemen voor hun advies.

Apotheek Ravestijn staat u met raad en daad bij en bekijkt met u samen welke supplementen voor uw specifieke behoefte waardevol is. Vraag ons daarom vrijblijvend om advies.

Hoe werken de Ligna Pharma dieet- en voedingsprogramma’s?

Onze producten verbruik je steeds uitsluitend onder medisch toezicht en begeleiding. Je arts checkt de afwezigheid van contra-indicaties (goede nier- en leverwerking, …), controleert je bloedglycemie en cholesterol, allergieën, …

Het Ligna Pharma gamma biedt laagcalorische eiwitrijke dieetsupplementen, arm aan koolhydraten en vetten. Kies uit koude en warme dranken, soepen, omeletten, warme gerechten, pannenkoeken, desserts, repen, enz. Ligna Pharma dieetsupplementen zijn rijk aan eiwitten van hoge biologische waarde met de juiste mix van essentiële aminozuren die je integreert in je voeding. Het Dieta Medica gamma biedt laagglycemische en vezelrijke producten zoals broodjes, koeken, pasta’s. Ben je allergisch? Je kan producten selecteren naargelang de afwezigheid van specifieke allergenen.

AFSLANKEN

Ligna Pharma’s afslankprogramma, begeleidt je stapsgewijs naar een beter gewicht en betere voedingsgewoonten.

Behoud je spiermassa en orgaanweefsel dankzij de juiste dosering eiwitten en aminozuren, en verlies vetweefsel door het lage gehalte aan calorieën, koolhydraten en vetten. De porties zijn zorgvuldig gedoseerd en verpakt per portie.

Kies uit het 3- of 2-fasenprogramma.

 1. 1
  GLYCEMIC CONTROL of CHOLESTEROL CONTROL

  Dit programma met lage Glycemische Index (GI) en rijk aan vezels, stabiliseert bij een verstoord glucosemetabolisme de schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Consumptie van verzadigde vetten wordt beperkt in dit gezond voedingspatroon, met een positief effect op je cholesterol.

 2. 2
  DIABETES TYPE 2 preventie, Prediabetes of bij Diabetes type 2

  Dit programma helpt je de juiste voedingskeuzes maken om zo je bloedsuikerspiegel en triglyceriden (‘bloedvetten’) te verbeteren en je risico’s te verminderen. Dit programma biedt voeding met lage Glycemische Index (GI), rijk aan vezels, arm aan verzadigde vetten. Zo stabiliseer je bij een verstoord glucosemetabolisme de schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Consumptie van verzadigde vetten wordt beperkt in dit gezond voedingspatroon, aangerijkt met Bètaglucanen, met een positief effect op je cholesterol en triglyceriden.

  Uiteraard past je medisch begeleider de algemene richtlijnen aan jouw specifieke individuele situatie aan: naargelang je totale energiebehoefte (o.b.v. je basaal metabolisme, fysieke activiteit, doel, …) en naargelang je insulineresistentie, past je begeleider op maat je programma aan op vlak van kcal en koolhydraatbelasting per dag.

 3. 3
  ROOKSTOP

  Programma met gezonde en evenwichtige voeding, rijk aan vezels, arm aan verzadigde vetten (positief effect op je cholesterol), aangevuld met enkele laagcalorische eiwitrijke porties of snacks voor een extra verzadigend en hongerstillende effect om je snack- en snoepdrang tegen te gaan. Vermijd dat je je rookverslaving vervangt door een snoep- en snackverslaving!

 4. 4
  SPORT

  Je prestaties ondersteunen met een aangepast sportvoedingsplan? Dat kan! Een sportarts of sportdiëtist in je regio werkt een voedingsplan uit dat de nodige energie, voedingsstoffen en eiwitten met essentiële aminozuren levert om optimale prestaties neer te zetten! Na het sporten zal je spierweefsel sneller recupereren en zal je je energiereserves sneller heropbouwen.

 5. 5
  VOOR of NA een BARIATRISCHE INGREEP

  VOOR een bariatrische ingreep snel maar verantwoord afslanken met ons korte ‘very low calory diet’-programma: Je behoudt je spier- en orgaanweefsel door de juiste dosering biobeschikbare eiwitten met essentiële aminozuren. Je verbrandt snel vetmassa door het lage gehalte aan koolhydraten, suikers en vetten.

  NA je ingreep werkt je dieetbegeleider een aangepast programma op maat uit, waarin 1 à 2 vloeibare eiwitrijke Ligna Pharma dieetshakes opgenomen worden.

Vegetarisch of Veganistisch ‘GREEN Programma

Onze eiwitaanvullende producten zijn allen vegetarisch, met hoogwaardige bio-beschikbare eiwitten van plantaardige oorsprong en van ei en melk, als eiwitaanrijking te gebruiken in het kader van ons gezonde en gevarieerde ‘green’ voedingsprogramma. Onze essentiële aminozuren-samenstelling vind je onder ‘aminogram’.

Laat je professioneel begeleiden en de nodige suppletie uitwerken aan mineralen, vitaminen en andere bouwstoffen aangepast aan jouw persoonlijk ‘green’ voedingsprofiel.

Een aantal producten zijn van louter plantaardige oorsprong en dus geschikt als eiwitaanrijking voor veganisten.

3-fasen afslankprogramma

In het ”3-fasen afslankprogramma”, start je met een strikte dieetfase waarin je onze producten combineert met groenten en waarbij je alle suikers bant. Na 48 uur heeft je lichaam alle suikerreserves verbruikt en start de natuurlijke afbraak van vetweefsel als energiebron, zodat je hongergevoel verdwijnt.

Je verliest mogelijk tot enkele kilo’s per week. Stapsgewijs bouw je daarna in latere dieetstappen andere voedingsmiddelen (zuivel, vlees, …) terug op, en bereik je de stabilisatiefase met behoud van je streefgewicht.

2-fasen afslankprogramma

In het gematigde ”2-fasen afslankprogramma” verlies je tot enkele kilo’s per maand. Je combineert onze LignaPharma dieetporties met groenten en mager vlees of vis, en later met zuivel en fruit.

Stapsgewijs bouw je zo gezonde voedingsgewoonten op en bereik je de stabilisatiefase met behoud van je gewicht.

Voordelen van onze programma’s?

De LignaPharma dieet- en voedingsprogramma’s, énkel onder medisch toezicht:

 • je persoonlijk voedings- en dieetplan aangepast aan je metabolisme, je streefgewicht en je doel (afslanken, glycemic control, sport, …)
 • motiverend met gegarandeerd resultaat onder medische begeleiding
 • medisch toezicht, dus zonder tekorten aan beschermende hulpstoffen en veilig voor je gezondheid
 • je krijgt persoonlijk advies en kan steeds ergens terecht met je vragen, je staat er niet alleen voor
 • gewichtsverliesmet behoud van spiermassa en orgaanweefsel
 • geen jo-jo effect door het behoud van je spiermassa en orgaanweefsel
 • geen hongergevoel vanaf de derde dag
 • lekkere, aangename dieetmaaltijden
 • stapsgewijs overgaan van dieetporties naar gezonde en gevarieerde voeding
 • flexibel: Wil je flink afslanken, of slechts enkele kilo’s? Je cholesterol beheersen? Je bloedsuikerspiegel reguleren? Vegetarisch? Stoppen met roken?
 • een mooie elastische huid
 • de juiste samenstelling voor maximale en verantwoorde werking
 • zorgvuldig afgewogen en gedoseerde porties
 • handige recepten en bereidingstips voor gezonde variatie
 • heel wat producten zijn rijk aan vezels en bevatten bètaglucanen
Waarom onder medische begeleiding?

De LignaPharma dieet- en voedingsprogramma’s kan je énkel onder (para)medische begeleiding volgen!

Je begeleider onderzoekt of je medisch geschikt bent voor het volgen van je dieet- en voedingsprogramma door de nodige controles en bloedanalyses uit te laten voeren.

Je begeleider zal naargelang je streefgewicht, metabolisme, geslacht en doel (afslanken, glycemic control, cholesterol control, sport, rookstop, diabetes type 2, bariatrische ingreep, vegetarisme, …) je persoonlijk plan op maat uitwerken met gevarieerde voeding en de nodige supplementen.

Tijdens het dieet begeleidt je begeleider je stapsgewijs in het opbouwen van een gevarieerde gezonde voeding, waardoor je jouw doelstellingen en je streefgewicht behaalt én behoudt.

Ontdek ons Ruime Aanbod aan Kwalitatieve Merken voor Voedingssupplementen