Sport

Sporten is gezond. Maar intens sporten vereist een aangepaste voeding. Sinds meerdere jaren adviseren wij sporters die op zoek gaan naar een betere aanpak. Zwemmen, wandelen, fietsen, voetballen, lopen, tennissen. Het zijn maar een aantal van de vele sporten die dagelijks door jong en oud, op professionele en recreatieve basis worden beoefend. Elke sport vraagt een andere training, ander gebruik van onze spieren.

In de apotheek kan je deskundige uitleg krijgen over het correct gebruik van onze producten zoals voedingssupplementen, bandages, lotion, … Het gamma is op maat van zowel de professionele sporter als de recreatiesporter.

ENERGIE, ZOUTEN en HYDRATATIE

Een sporter heeft meer behoefte aan energie, hydratatie en zouten dan een niet-sporter. Er zijn drie soorten energieleveranciers, namelijk koolhydraten, vetten en eiwitten.

Koolhydraten zijn de brandstof van het lichaam. Er zijn drie soorten koolhydraten: de enkelvoudige of de snelle suikers (bijvoorbeeld glucose en fructose) die direct energie geven. Daarnaast heb je de tweevoudige of de halfsnelle suikers (bijvoorbeeld sucrose). En ten slotte heb je de meervoudige of trage suikers (bijvoorbeeld glycogeen) die de energie trager vrijstellen (uitermate belangrijk bij duursporten).

Vetinname moet beperkt worden bij sporters.

Eiwitten zorgen voor opbouw en herstel van de spieren. Eiwitten zijn aan te raden bij sporters die spiermassa- en kracht willen opbouwen, ter herstel van de spieren direct na een inspanning, bij vegetariërs, bij aanvang van het seizoen, bij sporten met gewichtsclassificatie of bij individuen die proberen gewicht te verliezen.

VITAMINEN, MINERALEN en SPOORELEMENTEN

Sporters hebben een hogere behoefte aan vitaminen, mineralen en spoorelementen.

Vochtinname is ook een aandachtspunt bij sporters. 60% van het lichaam bestaat uit vocht.

Voor de prestatie dient het spierglycogeen opgebouwd te worden. Hoe hoger de glycogeenreserve (suikers stapelen in de spieren), hoe meer brandstof aan boord.

De normale reserve is opgebruikt na 1,5 à 3 uur. Deze reserve kan verdubbeld worden door een dag voor de prestatie niet te trainen en koolhydraatrijk te eten (10g snelle suiker/kg lichaamsgewicht of met energiedrank).

Snelle suikers zitten bijvoorbeeld in druivensuiker, cornflakes, honing, rozijnen, wit brood, witte rijst, witte pasta, banaan, ananas en gebakken aardappelen.

Voor een snelle maaglediging en dus snelle absorptie is het aanbevolen in deze periode vezels en vetten te vermijden en enkel te drinken na de maaltijd. Dit dient getest te worden in de voorbereiding!

KWALITEIT

Onze producten zijn hoogkwalitatieve voedingssupplementen, bandages en lotion vervaardigd volgens de strikte en de veiligste normen.

 • prestaties verbeteren en maximaal houden
 • blessuregevoeligheid verminderen
 • herstelproces na een zware inspanning ondersteunen
 • bepaalde ouderdomskenmerken uitstellen

ETIXX SPORTVOEDING

Etixx Sports Nutrition is ontwikkeld met en wordt gebruikt door atleten die behoren tot de absolute wereldtop. Etixx ondersteunt optimale sportprestaties door de ontwikkeling van een volledig productgamma van unieke, innovatieve formules, gemaakt met superieure ingrediënten, ondersteund door een hoogkwalitatieve product testing. Vandaag en in de toekomst, staat Etixx voor de gouden standaard in sportvoeding.

Etixx ondersteunt atleten voor, tijdens en na hun prestaties. Daarom creëerden we een groot aanbod uitgekiende, gebalanceerde voedingsproducten en supplementen aangepast aan de noden van al wie met overtuiging aan sport doet, professioneel, als amateur, of gewoon, voor het plezier.

Een bijzonder merk

De meeste traditionele supplementenmerken zagen het levenslicht in de wereld van fitness, gewichtheffen en power training. Daardoor zijn ze vaak gericht op fysiek zichtbare resultaten, zonder veel aandacht voor het feit of het hele plaatje voor de atleet klopt: of hij zich algemeen goed in zijn vel voelt.

Etixx is anders: wij benaderen onze activiteiten puur vanuit een wetenschappelijk standpunt, met een focus op de gezondheid en het welbehagen van de sporter. Dat doen we door samen te werken met een gevarieerd team van specialisten uit verschillende sectoren zoals biochemici, medische specialisten (bijv. sportartsen en kinesisten), biomedische wetenschappers, farmacologen en topsporters van wereldklasse.

ETIXX POWER

Elke sporter professioneel of amateur kent en waardeert het belang van kracht. Waarom? Omdat spierkracht, en in de meeste gevallen ook explosiviteit, een belangrijke basis vormen voor je sportieve prestaties. Zelfs als duursporter heb je baat bij sterker worden, bij meer spieren en kracht opbouwen.

Dat vergt natuurlijk hard werk, maar ook de juiste voedingsstoffen. je kan je kracht voor, tijdens en na het trainen op een natuurlijke manier onderhouden en verbeteren met de juiste voedingssupplementen. Etixx heeft precies het gamma producten op basis van eiwitten en creatine dat je nodig hebt.

ETIXX ENDURANCE

Uw conditie opbouwen is een werk van lange adem en vraagt nog meer tijd en moeite om op peil te houden en te verbeteren. Waar het om gaat, is steeds je grenzen verleggen en je resultaten scherper stellen zonder te ver te gaan. Geen wonder dat sporters zo hard moeten werken, volgens trainingsmethoden op maat. Een juiste, op hun behoeften afgestemde voeding is dan ook zeer belangrijk.

Etixx is ervan overtuigd dat duursporters dankzij de juiste voedingssupplementen hun grenzen kunnen verleggen en hun uithouding verbeteren. Wij helpen hen daarbij, met ons gamma producten speciaal voor uithoudingsvermogen.

ETIXX PERFORMANCE

Op het veld of de piste, in het water of op de weg, als sporter wil je het beste uit jezelf halen. Dat je volledig geconcentreerd bent en dat je batterijen zijn opgeladen. Dat vertrouwen, die drive is wat een goede atleet geweldig maakt op het moment van de waarheid. Het gaat om vuur, passie, grenzen verleggen en alles geven. Boven jezelf uitstijgen.

Daarvoor rekenen sporters op hun eigen fysieke en mentale kracht en Etixx. Wij bieden hen een uitgebreid gamma voedingssupplementen om hun energiereserves aan te vullen voor en tijdens de prestatie, hun weerstand op te bouwen en zo topprestaties te leveren.

ETIXX HEALTH

Een goede gezondheid is voor een atleet zijn meest kostbare goed. Als de gezondheid hapert, gaan prestaties achteruit en wordt trainen een opgave, wat dan weer kan leiden tot blessures, ontstekingen en andere onaangename gevolgen.

Om je gezondheid en weerstand op peil te houden, moet je daarom regelmatig je aminozuren, mineralen, oligo’s en vitaminen aanvullen. Niet alleen door slim te eten, maar ook door de juiste voedingssupplementen te nemen.

Vertrouw op Etixx. Wij hebben precies in huis wat je nodig hebt om het hele jaar door gezond te blijven.

ETIXX RECUPERATION

De beste voorbereiding op een volgende prestatie, is volledig recupereren van je laatste sportieve inspanning.

Door je spieren tijdens en/of na je training of wedstrijd al te herstellen, of zelfs op voorhand vermoeidheid en afbraak zoveel mogelijk te beperken, help je je lichaam zo goed mogelijk te recupereren, zonder al te veel moeite.

Eigenlijk komt het hierop neer: wie sneller en beter recupereert, kan constant op hoog niveau te presteren. En daarbij komen de juiste Etixx voedingssupplementen goed van pas.

FUTURO BANDAGES
 • Bandages voor Artritis
 • Enkel- en Voetbandages
 • Elleboogbandages
 • Kniebandages
 • Bandages voor Nek & Rug
 • Hand & Polsbandages
EPITACT SPORT

EPITACT SPORT is een nieuwe gamma beschermers en licht orthopedische producten die sporters – amateurs en op topniveau – niet onverschillig zullen laten. Deze baanbrekende innovaties zullen niet meer weg te denken zijn uit de sporttas van de endorfine-verslaafden!

NAQI MASSAGE LOTION

Massage lotion voor lange massages

 • Olierijk
 • Hoog glij en verspreidingsvermogen
 • Parabenen-vrije en zonder formaldehyde releasers
 • Hydrateert de huid
 • Intensieve verzachting van de huid

Sloan - Bandages met superieur draagcomfortSLOAN

De SLOAN-bandages bieden een optimale ondersteuning op maat en geven een superieur draagcomfort.

De Sloan Classic-bandages vormen de basis van het gamma en hebben onder meer het unieke voordeel dat ze ontwikkeld en geproduceerd worden in België.

Hierdoor kan de kwaliteit van begin tot einde op de voet opgevolgd worden en kan op en top

maatwerk afgeleverd worden. Alle Sloan Classic-bandages blinken dan ook uit in superieur draagcomfort en zijn wasbaar op 30 °C.

Elke bandage wordt met de grootste zorg gebreid volgens 3 orthopedische principes, voor een optimale ondersteuning de hele dag door.

De Sloan Sport-bandages zijn hoogtechnologische sportbandages die zorgen voor extra steun tijdens uw fysieke inspanningen en worden vervaardigd volgens de allerhoogste Duitse kwaliteitsnormen.

Dankzij zijn duurzame toplaag in hightech neopreen en zijn unieke gepatenteerde structuur zorgt de Sloan Sport-bandage voor een superieur draagcomfort tijdens het sporten.

De bandages zijn ontwikkeld in samenwerking met orthopedisten en getest door topsporters.